2023 november

20231124 Dit is niet de afspraak

2022 Er ligt een dode in sector 4 (DS4)

Klik op de poster hieronder voor de trailer

 

2021

FEEX#timetochange

Wat maakt een vrouw een vrouw?

Wat maakt een man een man?

En is dat wel zo belangrijk als je ook gewoon ‘mens’ kunt zijn?

2021 FEEX Poster A3 

Feex is geschreven door Michelle van Daalhoff naar aanleiding van het stuk Het temmen van de Feex.

Het temmen van de feeks dateert van de jaren 1590 en is een van Shakespeares eerste komedies.

Daarin staat Katharina bekend als de feeks. Ze is eigenzinnig, ontvlambaar en weigert zich te onderwerpen aan een man. Dit alles in tegenstelling tot haar voorbeeldige zus Bianca, die echter niet zal trouwen, voordat er voor Katharina een man gevonden is.

In deze versie van Feex is Keet vooral een erg nieuwsgierig meisje. Ze neemt niet alles voor waar aan en stelt vragen. Heel veel vragen. Vooral voor een meisje. En dan lijkt ze ook nog een mening te hebben. In de wereld van Keet en haar zus Bianca zijn de mannen stoer, sterk en de baas. De vrouwen doen het huishouden, stoppen de sokken en hebben nooit het laatste woord. Maar waarom? Waarom is dat zo? Waarom kan het niet anders?

Als het aan Keet ligt zal ze nooit zo ‘dom’ en oppervlakkig worden als haar zus Bianca. Zelfs de hoogste rechter zal er aan te pas komen om Keet, de Feex te temmen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Koning van Katoren 2020

zaterdag 15 en zondagmiddag 16 februari speelt onze jeugd van 12 - 15 jaar De Koning van Katoren naar het beroemde boek van Jan Terlouw. Het gaat over zeven opdrachten die de 17-jarige Stach moet vervullen om de nieuwe koning van het fictieve land Katoren te worden.

Het boek is bekroond met de Gouden Griffel, de Nederlandse kinderjury, de Europese Jeugdboekenprijs en met de Oostenrijkse Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Een voorstelling om met het hele gezin te komen kijken, en nodig je opa en oma ook uit! 

Katoren Poster definitief

Cluedo 2019

 201904 Cluedo poster

Op Slot Swaenensteyn wordt een gemaskerd bal georganiseerd ter ere van mevrouw Black. Echter laat de eregast op zich wachten, waar blijft ze toch? Tot het moment dat meneer Black het buffet opent is er nog geen enkel teken van zijn vrouw. Dan vult de ruimte zich met een angstige schreeuw... het zal toch niet...

Kom er tijdens deze interactieve voorstelling achter wat er zich afgespeeld heeft vlak voor het bal, zo tussen half zeven en half acht. Heeft de butler Pieter Plum er iets mee te maken? En wat is er aan de hand met de mysterieuze en zenuwachtige mevrouw Grey? Alle gasten gedragen zich vreemd en het is aan inspecteur van der Zanden, met een Z om alle verdachte situaties onder de loep te leggen. De mening van u als publiek zal zeker meetellen tijdens dit theatrale mysterie. Laat u meenemen in het verhaal van  Cluedo, waar het bekende bordspel tot leven komt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oorlogsgeheimen 

received 2426256017400650

 

Twee vrienden met tegengestelde families
Ons Eygen Landt speelt Oorlogsgeheimen

Eindelijk speelt Ons Eygen Landt weer een stuk met daarin als thema ‘oorlog’. Na het grote succes van Oorlogstuig is de toneelvereniging onder leiding van Suzanne van Straten terug met een ander verhaal, Oorlogsgeheimen, waarin de jeugdgroep laat zien hoe er vriendschappen stuklopen, geheimen rond gefluisterd worden en waarin blijkt dat vertrouwen hebben in een ander erg gevaarlijk kan zijn. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens, ©2007 Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.
Tussen twee vrienden, Tuur en Lambert, ontstaat spanning. Lambert’s vader, de burgemeester, zit bij de NSB, terwijl de familie van Tuur zich aan heeft gesloten bij het verzet. Terwijl Tuur zich bemoeit met allerlei geheime zaken en zijn nieuwe vriendinnetje, Maartje, sluit Lambert zich juist aan bij de Jeugdstorm, een groep populaire NSB-kinderen die trots door het dorp heen marcheren. Kan dat wel? Twee vrienden met zulke tegengestelde families?
Dit keer pakt de jeugd van Ons Eygen Landt groot uit met een entourage van meer dan twintig volwassen figuranten en een bijzonder décor. Het stuk wordt opgevoerd in de Vlaamse schuur, ook wel bekend als de Jeroen Bosch Hoeve op de Hagelaarweg in Best. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn daar mensen ondergedoken, die op doorreis waren. Zoals bij meerdere boerderijen in de buurt. De bijzondere, historische locatie sluit aan bij het toneelstuk, alsof het publiek mee wordt genomen in de tijd.
Behalve de bijzondere locatie heeft het toneelstuk ook een educatieve waarde. Zeker voor de groepen acht die vanuit allerlei basisscholen komen kijken. Kinderen leren in de klas van alles over de tweede wereldoorlog, maar met deze voorstelling biedt de jeugd van Ons Eygen Landt de basisscholieren een levendig beeld van de oorlogstijden.
Ondanks dat overdag verschillende voorstellingen speciaal opgevoerd worden voor de basisscholieren zijn er nog veel voorstellingen die voor ander publiek te bezoeken zijn. Oorlogsgeheimen is een stuk waar menig Bestenaar naar uit heeft gekeken en de toneelvereniging is trots om deze bijzondere productie neer te zetten.
De avondvoorstellingen zijn op 8, 9, 10, 14 en 15 april in de Vlaamse Schuur op Hagelaarweg 21. De aanvang is om 20.00 uur. Entree bedraagt € 7,50. 

Sfeerbeelden repetitie proces:

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

fotografiemarijke oorlogsgeheimen 3 18 27

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 41308c7ed13da7d25534902745de3749d129ff64 

 "De Vloek van Amneris":

De bekende archeoloog en avonturier Harisson Jones is met zijn twee assistenten Steven en George, op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Deze hopen zij te vinden in de piramide van Echeops, vele duizenden jaren geleden gebouwd.
Tijdens de bouw van deze piramide lieten velen slaven het leven, zo ook de man en drie zonen van Amneris, een slavin. In die tijd stierf ook Toetnacham, de enige zoon van farao Echeops, aan de gevolgen van een slangenbeet. Echeops liet zeven dodenmaskers maken, waarvan de laatste van puur goud. Dit masker werd uit wraak gestolen door Amneris. De farao liet de slavin levend inmetselen, maar voor het zover was sprak zij een vloek uit over het volk van Echeops. Zij waren verdoemd tot het eeuwige leven. En een ieder die ooit een voet buiten de piramide zou zetten, zou sterven. Echeops geloofde niet in de vloek en om te laten zien dat hij niet bang was verliet hij de piramide. Zeven dagen later stierf hij.
Achmontoetak werd gekozen als nieuwe farao en beval om de piramide dicht te metselen. Sindsdien zit het volk van Echeops duizenden jaren opgesloten in het immense bouwwerk.
Op hun zoek naar de bron van de eeuwige jeugd worden de drie avonturiers geconfronteerd met deze vierduizend jaar oude Egyptische beschaving. Het is niet de nieuwe farao Achmontoetak die hier de scepter zwaait, maar de kwaadaardige hogepriester Chavanmeon, die Jones en zijn vrienden gevangen houdt. Wat volgt is een spannend avontuur met veel humor. Vinden zij de bron van de eeuwige jeugd? En zal de vloek van Amneris worden opgeheven?

-------------------------------------------------------------------------------------

fotografiemarijke Jeugd OEL rep. 6 2 2017 103

 

"Een bende in de bovenbouw", Jacques Vriens, data: 7 en 8 april 2017.

Regisseuse: Suzanne van Straten

Na het vertrek van juf Ineke gaat het helemaal mis in de klas. De nieuwe jongen Diederik richt een bende op, met zichzelf als generaal. Er zijn er slechts een paar die niet toegeven aan zijn omkoperij en chantage. Maar wat gebeurt er toch allemaal in dat geheime clubhuis?

De jongste jeugd van Ons Eygen Landt speelde op  7 en 8 april ‘Een bende in de bovenbouw’. Het toneelstuk is geschreven naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Onder leiding van regisseuse Suzanne van Straten zet de groep voor het tweede jaar een spraakmakende voorstelling neer.
Het stuk van vorig jaar 'Het laatste jaar' maakte veel indruk op het publiek.
Ook dit jaar heeft het toneelstuk een ondertoon van zware thema’s met luchtige, humoristische scènes tussendoor. De groep heeft hard gerepeteerd om deze thema’s goed over te brengen. Maar ook de vrijwilligers van het decor, licht, geluid en de kleding hebben zich ingezet om de voorstellingen compleet te maken.

Inhoud verhaal: Grote veranderingen op de Jan Ligthartschool. De populaire juf Ineke gaat verhuizen. De hele klas baalt want je weet maar nooit of een 'nieuwe' net zo leuk zal zijn als Ineke. Freddy, Guus, Marloes en Kim vinden het maar niks, zeker niet omdat ze Diederik, die pas in de klas is gekomen, voor geen cent vertrouwen. Jan-Willem, de nieuwe meester, valt gelukkig mee al heeft hij weinig ervaring. Daardoor heeft hij niet in de gaten dat zich langzamerhand allerlei merkwaardige zaken afspelen. Diederik richt de 'Bende van Donkervliet' op waarin hij zich opwerpt als een soort vrijgevige dictator. Freddy, Guus, Marloes en Kim besluiten de bende te gaan bespioneren. Als uiteindelijk blijkt dat Diederik zelfs winkeldiefstal en chantage niet schuwt om aan de macht te blijven, blijft er van de eens zo gezellige bovenbouw groep niks meer over. Gelukkig beseft Jan-Willem dan dat er iets van hem verwacht wordt.

Het boek is razend populair op de basisscholen omdat het een herkenbare situatie beschrijft. Het gaat over machtsmisbruik en de neiging van veel mensen om te kiezen voor de sterkste. Ook begrippen als discriminatie en dictatuur komen ter sprake al wordt het nergens zwaar op de hand. De teksten zijn herkenbaar en zeker ook humoristisch. De sfeer is 'spannend' en de muziek sluit daar bij aan.
(bron: Het Verkeerde Beentje)

 

 

 

 

informatie

nieuws

Binnenkort onze nieuwe website!

 info@onseygenlandt.nl