2023 Pinokkio

20230131 GB Pinokkio

poster pinikkio jpeg

De Jong Volwassenen spelen voor iedereen van 12+ Pinokkio van dezelfde succesvolle regisseur als Het Diner, Iris van Rooij. Geen sprookje maar het houten jongetje wordt populist!

2022 Groeipijnen, het wel en wee van jongeren in en rond een supermarkt

202205 Groeipijnen poster

20220614 Groeipijnen Groeiend Best

202206 Groeipijnen Plus karretje

Schuldig poster Renske A4

 

202009 Sietske A3 SietskeBkleurCrashed

Klik op tabblad media en oranje button video voor een samenvatting

'CRASHED in de plooi van de tijd' speelt zich af op een treinstation. Het leven van tien mensen komt op een rustige zondagmorgen ten einde. De personages bevinden zich tussen leven en dood, in een plooi van de tijd.

Was het een aanslag? Een ongeluk? Of puur toeval? Als dat al bestaat.

Laat u meeslepen in de verhalen van al deze mensen. Ieder vertelt zijn eigen verhaal.

Met afwisseling in monologen, dialogen en bewegingstheater zal deze voorstelling u ontroeren en aan het denken zetten.

Kaartverkoop voor Crashed:

Houd deze site, Facebook of Instagram in de gaten!

 

De Blote Billen Van De Koning

IMG 20190131 WA0012 

Als koning heb je alles wat je hartje begeert zou je denken. Toch is dat bij deze koning niet het geval. Hij verschijnt maar niet in de roddelblaadjes, heeft een buikje en lang niet zo’n smeuïg leven als hij zou willen. Zonder spetterende garderobe is dat natuurlijk ook niet gek, DUH!

De hofdames, lakeien en de moeder van de koning zijn het gezeur van de majesteit meer dan beu. Maar dan op een dag bedenkt de koning himself dat hij een bal gaat organiseren waarbij hij alle vorsten uit de omgeving jaloers zal maken. En dan komen er ook nog eens spontaan drie kleermakers om de hoek kijken om een speciale outfit voor hem te maken. Bijna te mooi om waar te zijn zou je denken?! Kom zelf kijken hoe dit te gekke verhaal afloopt.

De Blote Billen van de Koning is een klassiek sprookje in geheel nieuw en vrolijk jasje. Een eigentijdse familievoorstelling met hoepelrokken, ludieke decor vondsten en doldwaze personages van allerlei pluimage. Een vrolijke en spectaculaire productie, waarin weer veel gelachen kan worden!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sfeerimpressie van de voorstelling lover of loser.
fotografiemarijke Jeugd OEL loverloser 2018 112

fotografiemarijke Jeugd OEL loverloser 2018 84

fotografiemarijke Jeugd OEL loverloser 2018 103

LL flyer front

#MeToo in ’t Tejaterke

Ons Eygen Landt speelt Lover of Loser

 

Een aai over haar bol, een hand op haar schouder, zijn adem in haar nek.

Wat zou jij doen als je hunkert naar liefde?

Als je helemaal alleen bent?

Als je je niet gehoord voelt?

Kun jij dan overeind blijven? Of klamp je je vast aan die onbekende hand?

De oudste jeugd van Ons Eygen Landt stapt onder regie van Suzanne van Straten de planken weer op. Dit keer met het stuk Lover of Loser, gebaseerd op een boek van Carry Slee.

Hoofdpersonage Sofie vindt haar moeders nieuwe vriend maar een engerd. Hij doet klef, alsof hij haar eigen vader is. Als Sofie dat tegen haar moeder vertelt wuift ze dat weg. Als Sofie’s beste vriendin ook het verhaal niet wil geloven en haar laat zitten heeft Sofie er genoeg van. Ze wordt niet gehoord, niet gezien door de jongen die ze leuk vindt en tot overmaat van ramp wordt de situatie thuis alleen maar erger. Kan ze zonder de steun van haar moeder en vriendin overeind blijven? Of klampt ze zich vast aan een onbekende hand van een foute jongen?

Lover of Loser laat de hartverscheurende werkelijkheid zien over incest, loverboys, drugs en prostitutie. De spelers laten gebeurtenissen zien die achter één op de zeven deuren gebeuren. Zware thema’s die niet genegeerd mogen worden. Een doorlopende vurige hoop, vleugje humor en hunkerende liefde geven de nodige luchtige toon in het heftige verhaal.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma voor 2017:

DJ Poster A5 David en Julia

"David & Julia", Jackie Labordus, door de groep 16 tot en met 20 jaar.

"David & Julia" is een moderne bewerking van Shakespeare’s Romeo & Julia.

fotografiemarijke OEL oudste jeugd 21 5 17 32

Het verhaal van "David & Julia" :

David van Vliet ligt goed bij de meisjes. Sommige zouden ook over lijken gaan om het hart van deze charmeur te veroveren. David heeft echter enkel oog voor de beeldschone nieuwkomer, Julia Kaptein. Niet zo handig, want hun ouders zijn concurrenten van elkaar.

David, oh David. Waar zijt gij David? De ultieme liefdestragedie. Misschien het meest tragische stuk dat de jongerengroep van 16 tot 20 jaar van Ons Eygen Landt ooit heeft gespeeld. Misschien klinkt het al bekend in de oren, David en Julia. Het is gebaseerd op het eeuwenoude liefdesverhaal dat eens geschreven is door Shakespeare. Deze moderne versie, geschreven door Jackie Labordus, heeft een ander jasje dan het originele stuk. Regisseuse Suzanne van Straten heeft hard gewerkt om de rollen zo mooi, puur en kwetsbaar op te stellen als ze nu zijn.
Liefde, verboden liefde, seks en dood zijn belangrijke thema’s in het stuk. Maar ook wraak, jaloezie en verkeerde keuzes maken horen daarbij. Wees niet bang, er kan ook wat gelachen worden tijdens het stuk. Maar spannende en mooie liefdestaferelen zullen zeker niet ontbreken.

 

poster Katharina

Voorstellingen  'Katharina Katharina in het Ganzenbord', niets is wat het lijkt.....op 4, 10 en 11 juni 2016  in 't Tejaterke. 

Het was een succes; hartelijk dank voor uw komst en graag tot een volgend keer!

fotografiemarijke Katarina Jeugd toneel 2016 9110

“Katharina, Katharina in het Ganzenbord” gaat over een meisje dat met haar geboorte de naam Katharina, Katharina meekrijgt. Haar ouders scheiden al vroeg. Haar moeder gaat er vandoor met een Italiaan en haar vader houdt het met de juf, volgens Katharina, Katharina. Ze ontwikkelt zich als een meisje dat altijd en alles wil winnen en heel boos is op haar ouders. Al stampvoetend komt ze terecht in de wereld van Het Ganzenbord, waar “niets is zoals het lijkt”. Humoristisch, absurdistisch en meeslepend!

Regisseuse Jongerengroep (12 - 18 jaar) 'Ons Eygen Landt' Sietske Oosthout aan het woord:

 Sietske en profile

“Hoi, ik ben Sietske Oosthout en ik heb dit jaar de eer om voor het derde jaar de jongerengroep (12-18 jaar) van Ons Eygen Landt te mogen regisseren. In de afgelopen twee jaar hebben we gewerkt met een bestaand script ‘ Spijt’ van Carry Slee en vorig jaar heb ik met de spelers zelf een stuk gemaakt wat zich op verschillende locaties afspeelde. Dit jaar gaan we weer met iets anders aan de slag. Het script ‘Katharina Katharina in het Ganzenbord’, een vast script dus. Maar dit verhaal is nogal absurdistisch. Niets is wat het lijkt. De toeschouwer wordt telkens op het verkeerde been gezet. De repetities zijn energiek en er wordt veel gelachen. Op de vloer ontstaan de mooiste dingen. In het begin moesten de spelers nog wel erg wennen aan het absurdistische van het stuk. Maar nu ze het eenmaal te pakken hebben, schiet het aardig op. Er wordt dit jaar ook uitgepakt met de kostuums. Met deze productie zullen we het nieuwe ‘t Tejaterke goed inluiden!”

fotografiemarijke Katarina Jeugdtoneel 2016 bew. 9136

Katharina Katharina in het Ganzenbord, niets is wat het lijkt.....

Naast het regisseren van de Jongeren groep van Ons Eygen Landt regisseert Sietske momenteel in Middelbeers bij Keskenoate, speelt ze met ‘De Muzes’ eigen voorstellingen (bijv. Pakjesavond), geeft ze les en regisseert ze op verschillende plekken in Brabant.
In 2011 is ze afgestuurd aan de Academie voor Drama in Tilburg. Ze is opgegroeid in de buurt van Rotterdam, maar is inmiddels niet meer weg te krijgen uit Tilburg.
Meer weten over Sietske en haar werkzaamheden? Kijk op www.sietskeoosthout.nl

 SietskeZWW

informatie

nieuws

Binnenkort onze nieuwe website!

 info@onseygenlandt.nl